Kevytyrittäjyys – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Etusivu » Kevytyrittäjyys – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kevytyrittäjyys on suhteellisen uusi tapa aloittaa yrittäjyys, joka on yleistynyt Suomessa viime vuosina. Tämä artikkeli kattaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää kevytyrittäjyydestä, sen eduista ja haitoista, siitä, miten aloittaa kevytyrittäjänä, ja paljon muuta.

1. Mikä on Kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on tapa aloittaa yrittäjyys ilman, että sinun tarvitsee rekisteröityä yrittäjänä tai perustaa omaa yritystä. Kevytyrittäjänä toimit itsenäisenä ammatinharjoittajana, ja saatat toimia useille eri asiakkaille yhtä aikaa.

2. Miksi Kevytyrittäjyys on suosittua?

Kevytyrittäjyys on suosittua sen joustavuuden ja helppouden vuoksi. Kevytyrittäjänä voit keskittyä työskentelyyn ja ansaitsemiseen ilman liiketoiminnan hallinnollisia velvoitteita, kuten kirjanpitoa, veroilmoitusten tekemistä tai laskutusta.

3. Kuinka aloittaa Kevytyrittäjänä?

Aloittaaksesi kevytyrittäjänä sinun on löydettävä alusta, joka tarjoaa kevytyrittäjän palveluita, kuten Ukko.fi, Eezy tai Palkkaus.fi. Nämä alustat käsittelevät laskutuksen, kirjanpidon ja verotuksen puolestasi, joten sinun tarvitsee vain lähettää laskusi asiakkaillesi.

4. Mitkä ovat Kevytyrittäjyyden edut?

Kevytyrittäjyyden edut ovat joustavuus, helppous ja vähäiset hallinnolliset velvoitteet. Kevytyrittäjänä voit keskittyä työskentelyyn ja ansaitsemiseen ilman, että sinun tarvitsee huolehtia monimutkaisista yrityshallinnollisista tehtävistä.

5. Mitkä ovat Kevytyrittäjyyden haitat?

Kevytyrittäjyyden haitat liittyvät yleensä tulojen epävarmuuteen ja siihen, että kevytyrittäjänä sinä et saa samoja sosiaaliturvaetuja kuin rekisteröity yrittäjä. Kevytyrittäjänä sinun on myös pidettävä huoli siitä, että pidät tarpeeksi lomaa ja sairaslomaa, jotta et palaudu loppuun.

6. Mitä tulee ottaa huomioon Kevytyrittäjyyden aloittamisessa?

Kevytyrittäjyyden aloittamisessa on tärkeää ottaa huomioon, että sinun tulee silti huolehtia omasta työsuojelusta ja vastuista, vaikka käytätkin kevytyrittäjän palveluita. Sinun on myös varmistettava, että sinulla on riittävästi tietoa verotuksesta, jotta voit maksaa tarvittavat verot ajoissa.

7. Mitä palveluita Kevytyrittäjän alustat tarjoavat?

Kevytyrittäjän alustat, kuten Ukko.fi, Eezy tai Palkkaus.fi, tarjoavat laskutus-, kirjanpito- ja verotuspalveluita. Ne käsittelevät laskut puolestasi ja maksavat sinulle palkkion vähennettyään palvelumaksun ja verot.

8. Miten Kevytyrittäjyys vaikuttaa veroihin?

Kevytyrittäjänä maksat veroa palkastasi kuten palkansaajana. Kevytyrittäjä alustat huolehtivat kuitenkin veronmaksusta puolestasi, joten sinun ei tarvitse itse huolehtia verotusasioista.

9. Mitä tietoja tarvitaan Kevytyrittäjäksi rekisteröitymisessä?

Kevytyrittäjänä rekisteröityessä sinun tulee antaa henkilötietosi ja verotustietosi alustalle. Tarvitset myös tietoa siitä, minkälaista työtä aiot tehdä ja mille asiakkaille.

10. Kuinka paljon Kevytyrittäjä voi ansaita?

Kevytyrittäjän tulo riippuu siitä, kuinka paljon hän työskentelee ja millaisia töitä hän tekee. Kevytyrittäjänä voit ansaita yhtä paljon kuin haluat, mutta on tärkeää muistaa, että tulot voivat vaihdella kuukausittain.

11. Voiko Kevytyrittäjä ottaa vastaan työttömyyskorvauksia?

Kevytyrittäjä ei yleensä ole oikeutettu työttömyyskorvauksiin, koska hän ei ole rekisteröity yrittäjä. Kevytyrittäjänä voit kuitenkin ilmoittautua työnhakijaksi ja saada työttömyyspäivärahaa, jos olet täyttänyt työssäoloehtosi.

Tsekkaa lisätietoa kevytyrittäjyydestä täältä

Aloita FLOY-kevytyrittäjänä jo tänään: luo ilmainen tili